top of page
IMG_2628.jpeg

Geluk als basis

Iedereen wil gelukkig zijn. Bij Accende onderscheiden wij vier gelukslagen die elk te maken hebben met onze lichamelijke, mentale, relationele en spirituele vermogens.

Wanneer wij daar zicht op krijgen en de puzzel in elkaar klikt, dan vinden wij geleidelijk aan onze diepste levensmotivatie, ons levensdoel.

Van hieruit leven, doet de vlam overslaan en inspireert onze collega's, onze klanten, onze vrienden.

Over Accende

Accende is ontstaan eind 2018, toen wij met een aantal samen informeel van gedachten wisselden over leiderschap. Wat maakt dat sommige mensen inspirerende leiders zijn en anderen totaal niet? We kwamen tot de conclusie dat veel te maken had met de vraag waar leiders hun geluk zochten. Geleidelijk aan begonnen we onze inzichten met anderen te delen: als je wil inspireren moet je je eerst de vraag stellen wat je gelukkig maakt en wat geluk voor jou betekent. Daaruit groeiden onze programma's voor individuele personen.

In 2023 werden we een vzw omdat onze activiteiten zienderogen uitbreidden. We willen een beweging veroorzaken en zijn, een golf die overslaat naar de bredere maatschappij. Hiervoor zullen we ons in 2024 verder ontwikkelen: naar organisaties en naar projectontwikkeling. Een golf die overslaat, dat kan niet enkel door individuele personen, maar ook door omgevingen en organisatiecultuur.

2024 wordt dus een heel bijzonder jaar. Schrijf je hieronder in en we houden contact.

Blijf op de hoogte

Proficiat, je bent ingeschreven.

Ons team

Servaas Bosch

Scherm­afbeelding 2023-12-14 om 18.52.40.png

Servaas Bosch studeerde bedrijfskunde, filosofie en theologie. In 2017 werd hij priester. Hij was betrokken bij de lancering van het Jesuit European Leadership Program (JESC) in Brussel en nam verschillende coachingsopdrachten voor fellows op zich. Hij is inspirator van het project Halleluia in Halle, een plek voor (existentiële) pelgrims in het hart van de stad. Het project is architecturaal en inhoudelijk een uitdaging die tot de verbeelding spreekt. De passie van Servaas richt zich al jaren op integrale menselijke ontwikkeling. Dit is ook de reden waarom hij in 2018 mee aan de basis lag van Accende lag.

Stijn Dieusaert

Scherm­afbeelding 2023-12-14 om 18.54.11.png

Stijn Dieusaert is burgerlijk ingenieur en heeft een MBA. Hij heeft diverse managementfuncties bekleed in de chemische en micro-elektronicasector. In die rollen is hij altijd gedreven geweest door het belang en besef van purpose voor de organisatie en de teams die hij leidde. Stijn begon zijn carrière met een passie voor de wereld van technologie en specialiseerde zich gaandeweg in projectmanagement, leiderschapsontwikkeling en veranderingsprocessen binnen organisaties. Hij is medeoprichter van Accende en heeft een grote belangstelling voor vraagstukken die de samenleving raken. Stijn is getrouwd en heeft vier kinderen.

Matthias Floru

Scherm­afbeelding 2023-12-14 om 18.55.22.png

Matthias Floru studeerde af als burgerlijk ingenieur. Tijdens zijn studies trok hij voor een jaar naar China, waar hij tevens stage heeft gelopen bij een autobedrijf. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in recycling. In het bijzonder liep hij stage over elektronisch afval in Afrika en schreef hij een thesis over aluminiumrecycling, waarvoor hij de Agoria-prijs won. Matthias werkte voor een 3D-printbedrijf en concentreerde zich

op het verbeteren van productieprocessen. Na als consultant in Brussel te hebben gewerkt, behaalde hij een MBA in Chicago en werkt momenteel voor een investeringsmaatschappij. Hij

is een van de medeoprichters van Accende. Matthias is getrouwd en heeft een dochter.

Frederik Mennes

Scherm­afbeelding 2023-12-14 om 18.56.40.png

Frederik Mennes studeerde af als burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen. Vervolgens voltooide hij een aanvullende masteropleiding IT-beveiliging aan de Royal Holloway University in Londen. In 2013 behaalde hij een MBA. Momenteel bekleedt hij een managementfunctie bij een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in de beveiliging van online- en mobielbankierenapplicaties. Daarnaast begeleidt hij studenten in 

computerbeveiliging aan de Royal Holloway University. Hij is medeoprichter van Accende en houdt hij zich vooral bezig met de studie van leiderschap. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Liesbet Vandenberghe

Scherm­afbeelding 2023-12-14 om 18.56.27.png

Na het afronden van haar studie ergotherapie, heeft Liesbet haar aanpassingsvermogen en positieve houding ingezet om mensen met een lichamelijke beperking toegewijd te begeleiden. Met haar vermogen om mensen te motiveren, inspireerde zij hen om hun grenzen te verleggen. Met een passie voor ondernemen, studeerde Liesbet vervolgens accounting en ze ontwikkelde zich als klantadviseur bij een groeiend accountantskantoor. Haar vermogen om te effectief te communiceren met klanten en collega's viel op. Sinds 2021 heeft Liesbet verschillende coachingopleidingen gevolgd, waar ze haar natuurlijke empathie en verbondenheid met anderen verder ontwikkelt. Haar doel is om samen met mensen op zoek te gaan naar mogelijkheden voor persoonlijke groei. Liesbet is getrouwd en moeder van vijf kinderen.

bottom of page